Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Produkter fra Blinde bonde og babe, Gravraak t

 

Den Blinde Bonde og hans kjære Babe vandrer fra vår til høst i Vassfjellet, på slektsgården og i åkerkanter. Han lukter seg frem til mjødurt eller lyng, og hun plukker urter og blomster som de så tørker på gården. På Gravraak gård fra 1787 dyrkes også urter og bær som solbær og bringebær. Bruk av egne planter gir deg en friskere opplevelse.

Når plantene er ferdig tørket, sorteres og siles hver plante. Hver skjøre blomst knipes av stilken for hånd. På høsten begynner skaperprosessen med å finne en harmonisk kombinasjon av ulike spesialblandinger ved Gravraak teateliér.

I samråd med teblandere fra Sri Lanka og tepakkere fra Storbritannia, har Babe smakt seg frem til teer, blomster, urter og krydre av ypperste kvalitet. I løsform kunne hun vurdere hver ingrediens ved å kjenne, smake, lukte og vurdere tørt og vått. Beholdt hun størrelsen på bladene, ville kvaliteten kunne vurderes og smaken tre mer frem. Løsningen ble pyramideposer som er større enn den tradisjonelle flate teposen.

Så begynte letingen etter et miljøvennlig materiale for teposene. Mange teposer er laget av plast og det finnes studier som viser at vi får i oss mange millioner mikroplastbiter gjennom vanlige teposer. Gravraak teateliér opprettet et samarbeid med et japansk firma som lager posemateriale av planter. Disse pyramideposene kan komposteres. Vanlig nylon, også kalt silkeposer, er lite miljøvennlige. Nå venter hun kun på at Norge innfører en komposteringsmetode for «biodegradable» materialer.

Blinde Bonde og Babe sine ønsker ble oppfylt. Pyramideformen er visuell og taktil, slik at du kan kjenne og se hvert blad, kronblad eller krydder. Formen gir rom for større teblader, blomster og urter. Når de folder seg ut, frigjøres aroma og smak. Som en te sommelier kan du vurdere kvaliteten av hvert blad. Det er dette som er den sanselige verden som du også kan skape hver gang du brygger en kopp te fra pyramideposen.

Følg gjerne bryggeanbefalingene. Svarte og grønne teer avgir flere tanniner og polyfenoler etter hvert som de ligger i vann. Ønsker du en sterkere te, bør du heller ta to poser enn å la de ligge for lenge. Urter, blomster og rooibos er naturlig koffeinfrie og kan trekkes lengre om du foretrekker en kraftigere smak.

Viser 1 til 0 (av 0 produkter)