Om meg


SKOgfrua

SKOgfrua heter egentlig Janne Nerem, født Mikalsen og oppvokst i Myraveien på Straumen. Som 16-åring flyttet jeg for å gå på skole i Bodø. Jeg bodde noen år i Harstad, og siden 94 i Ottestad utenfor Hamar. Hjemlengselen vokste med barna og når barna flyttet ut var veien hjem til Sørfold lett å reise.

Som ung ønsket jeg å ta utdanning innen kunst og kunsthistorie. Det ble det ikke og etter mange år i arbeid med utsatte barn og deres familier kjente jeg et behov for å skifte yrke.

Jeg sa opp jobben, solgte hus og kjørte flyttelasset nordover til kjæresten i bytte med skomakerlinja i gamlebyen, Fredrikstad og hybel på Hvaler.

Hjemme på tunet har kjæresten renovert et uthus som vi nå har innredet til verksted og butikk. Drømmen om å arbeide kreativt med konkrete utfordringer og samtidig kunne gi noe tilbake til hjembygda er min drivkraft. 

Jeg er prisgitt en kreativ popcornhjerne. Til tider kan jeg lure på om det er en gave eller en forbannelse, men det er den hjernen jeg har og omgivelsene mine må tåle at nye påfunn og ideer dukker opp i tide og utide.

SKOgfrua er et livsprosjekt. Mange planer ligger på blokka og skal modnes sakte mens kjærestemannen viser meg nye sider ved det naturskjønne området vi kommer fra.

Nå er jeg hjemme! Dette er min vei, mine røtter som på ny finner feste i kjent grunn!